A kormány keddi döntésével átadta Sepsiszentgyörgy önkormányzatának a sportigazgatóság Bánki Dónáth utcai területét és épületeit. Ezáltal a város tulajdonába került minden terület amelyen meg tudja valósítani azt a tervet, hogy a központi piac melletti mintegy 4 hektáros területen vásárcsarnokot, emeletes parkolót és annak tetején sportpályákat, vállalkozói inkubátorházat építsen és parkosítsa a területet, számolt be Antal Árpád.

A polgármester elmondta: az érintett területre elkészült már a városrehabilitációs terv, amely magába foglalja a központi piac mellett levő önkormányzati cégek – Közüzemek és Multitrans szállítási vállalat – lerobbant székhelyei, az újonnan város tulajdonába került sportigazgatóság területét annak székházával és teniszpályákkal, illetve a szomszédos rendezetlen területet is.

Antal Árpád leszögezte: a sportigazgatóságnak nem kell még elköltöznie, mivel most indítják el a 4 hektáros területre elképzelt létesítmények tervezését. Ugyanakkor a kormányprogramban szerepel, hogy a sportigazgatóságok a szakminisztérium alárendeltségéből a megyei önkormányzatok alárendeltségébe kerülnek. Amikor ez megtörténik majd Kovászna megye tanácsának kell új székházat találnia a megyei sportigazgatóság számára. A város Szépmezőre költözteti a Közüzemeket és a Multitrans szállítási vállalatot, a jelenlegi lerobbant székhelyeiket pedig lebontják. A polgármester szerint a központi piac melletti területre tervezett létesítmények és zöldövezetek megépítése a következő 5 éves távlatban valósulhatnak meg.