Szombaton délután egy Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között futó férfira támadt a medve. Az áldozat túlélte a támadást, a fején, a mellkasán, és a hátán sebesítette meg a vad. A sepsiszentgyörgyi kórházban műtik. András-Nagy Róbert kórházigazgató a Sláger Rádiónak elmondta, az áldozatnak több sérülése van, a sürgősségi állapotfelmérés alapján egyik sem volt életveszélyes.

A férfi még este hét órakor a műtőben volt, a sebeit varrták össze. Az igazgató rámutatott, állapotáról csak a műtét befejezése után tudnak egyértelműen nyilatkozni, ám már most biztos, hogy hosszas lesz a felépülése.

Az áldozatot a támadás után Tompa Ernő látta, a közösségi oldalon leírta Sepsiszentgyörgy sugásfürdői kijáratánál, a Honvéd- kút közelében látta meg a talpig véres, futóruhás férfit, akinek a fején részleges skalpolás nyomai, a vállán harapásnyomok voltak, több sebből vérzett. Sokkos állapotban volt, azt hajtogatta: nem vagyok jól. Pillanatokon belül megérkezett a mentő, és a sebesült férfit kórházba szállították.

Tompa Ernőt különben pénteken este vette üldözőbe a medve, amikor Sugásfürdőre indult biciklizni. A város szélén levő sorompónál állt meg bodzavirágot szedni, amikor észrevette a feléje rohanó bömbölő medvét. Amint írja felpattant a kerékpárra, de a követező egy kilométerből már csak morgásra és a bömbölésre emlékszik. Neki sikerült megmenekülnie, a medve nem érte utol.

„Én fontosnak tartom, hogy védjük a természetes környezetet, s ezzel együtt a medvéket, de az emberi élet a legfontosabb” – írta az eset kapcsán Facebook oldalán Antal Árpád polgármester. Azzal folytatja, hogy bár sokak számára a medvetámadások ügye érzékeny téma, határozott lépésekre van szükség, ezeket nem lehet tovább halogatni.

„Annak ellenére, hogy óriási nyomást gyakorolnak rá, Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a veszélyes egyedek kilövését. Romániában öt éve tiltották be a nagy húsevő vadak, így a medvék és a farkasok vadászatát, és ennek a szélsőséges döntésnek az árát ártatlan emberek fizetik meg! Ez a helyzet már tarthatatlan, mielőbb megoldást kell találni a medvekérdésre, mert ez túlmutat a normalitáson, felbomlott az egyensúly az ember és a veszélyes nagyvad között.

A polgármester arra kér mindenkit, óvatosan közlekedjenek Sugásfürdő felé. A polgármesteri hivatal már egy hónappal ezelőtt kitette a környéken a medveveszélyre figyelmeztető táblákat.