A Sepsi OSK hazai pályán, a Szemerja negyedi stadionban játszhatja az európai Konferencia Liga-beli mérkőzéseit, miután a létesítmény megkapta az UEFA 2-es minősítést, számolt be Diószegi László. A sepsiszentgyörgyi focicsapat tulajdonosa szerint az elmúlt hétekben folyamatosan dolgoztak a stadionban, hogy fel tudják készíteni az Európai Labdarúgó Szövetség elvárásainak megfelelően, és minden szerdán fényképeket küldtek az UEFA-nak arról, hogyan haladnak a munkálatokkal.

Diószegi László szerint a szemerjai stadionban újra kellett építeni a lépcsőket, több magas zászlótartó oszlopot kellett állítani, aszfaltot önteni és egy új, 30 négyzetméteres öltözőt is kellett építeni. Az UEFA a sepsiszentgyörgyiek által vártnál is hamarabb megadta az engedélyt a pálya használatára. A labdarúgóklub tulajdonosa megköszönte a klub stábjának és a munkálatokban részt vevő cégeknek a segítséget és rámutatott: a sepsiszentgyörgyiek álma, hogy európai kupa sorozatban játsszon a csapat most vált teljessé. Amennyiben a sepsiszentgyörgyi stadionra nem kaptak volna megfelelő minősítést a piros-fehér csapat Ploiesti-en játszotta volna „hazai” mérkőzését.

Diószegi László
Diószegi László labdába rúg | Fotó: Dávid Attila

Diószegi László rámutatott: Sepsiszentgyörgy az első kelet európai kisváros amelynek két UEFA minősítésnek megfelelő stadionja is lesz, egyik az UEFA 2-es besorolású szemerjai stadion, a másik pedig az átadás előtt álló, Sepsi Aréna melletti új focistadion amelynek már UEFA 4-es besorolása lesz, amely már magasabb rangú mérkőzéseknek is helyt adhat.

A Sepsi OSK ellenfele a nagyszombati (Trnava) FC Spartak vagy a máltai Mosta FC összecsapás nyertese lesz a harmadik számú európai labdarúgó klubtorna, a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. Diószegi László kifejtette: érzése szerint a felvidéki FC Spartak lesz majd a sepsiszentgyörgyi csapat ellenfele. A párharcot július 22-én idegenben kezdi majd a piros-fehér csapat, ahová a járványügyi szabályok miatt nem kísérhetik el a szurkolók.

A visszavágót július 29-én hazai pályán játssza. A sepsiszentgyörgyi klubtulajdonos abban bízik, hogy a hatóságok megengedik, hogy a stadion felét elfoglalják a szurkolók, így 2400 néző előtt játszhatná európai kupa mérkőzését a Sepsi OSK. A székelyföldi klub története eddig legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a román élvonalbeli bajnokság legutóbbi idényében a negyedik helyen zárt, majd megnyerte az európai kupaszereplésért rendezett párharcot.