András Nagy Róbert igazgató elmondta: a járványhelyzet lazulása ellenére a távolságtartási előírások érvényben vannak ezért a kórház 80 százalékos kapacitással működik. Ez azt jelenti, hogy az osztályokon nem lehet minden ágyat elfoglalni, távolságot kell tartani a betegek között.

A sepsiszentgyörgyi kórházban jelenleg 8 koronavírus fertőzöttet és egy fertőzés gyanús személy ápolnak. A kórház intenzív osztályán három napja nincs koronavírus fertőzött beteg. Az elmúlt egy hétben 6 személyt engedtek haza gyógyultan és 1 koronavírus fertőzéshez köthető haláleset is történt.

Rosu Mátyás orvosigazgató és András Nagy Róbert kórházmenedzser
Rosu Mátyás orvosigazgató és András Nagy Róbert kórházmenedzser | Fotók: Kovács Zsolt

Rosu Mátyás a kórház orvos igazgatója rámutatott: egy olyan személyt is ápolnak, aki a Pfizer oltás minkét adagját megkapta. A beteg nem koronavírus okozta tünetekkel került kórházba hanem súlyos hasmenéssel és kiszáradással. Ezt követően derült ki, hogy koronavírussal fertőződött. Az orvosigazgató a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: a védőoltás mintegy 90 százalékban véd meg a fertőzéstől, tehát előfordulhat, hogy az illető megfertőződik ám betegsége nem lesz súlyos. A sepsiszentgyörgyi beteg sem koronavírusos tünetek miatt került kórházba hanem más jellegű panaszait kell orvosolni.