Kizárólag lovas futamokról szól az egynaposra rövidült Székely Vágta jubileumi, tizedik kiadása, jelentette be csütörtökön Demeter János. A szervező Vadon Egyesület ügyvezetője szerint június 26-án, szombaton szervezik a rangos lovas eseményt, amely a járványhelyzet miatti tavalyi kényszerszünet után idén egynaposra zsugorodik, elmaradnak a kulturális kísérő rendezvények és a vásár is, viszont hangsúlyosabban kerül reflektorfénybe a lovas verseny.

Bár korábban nézők nélküli Székely Vágtát hirdettek, a korlátozások lazításának köszönhetően lehetővé vált, hogy legtöbb 1.000 oltásigazolással rendelkező nézőt beengedjenek a lovas esemény helyszínére a maksai Óriás Pincetetőre. A budapesti Nemzeti Vágta székelyföldi előfutamának számító Székely Vágta lovas futamait viszont online közvetítik. Egy tapasztalt csapat vállalta, hogy online közvetíti a rendezvényt sőt olyan szegmenseit is megmutatják a lovas versenynek, amelyek eddig a közönség számára ismeretlenek voltak, számolt be Grubisics Levente a szervezőcsapat képviselője.

Grubisics Levente és Demeter János
Grubisics Levente és Demeter János | Fotó: Vargyasi Levente

Demeter János leszögezte: idén csak a Székely Vágta futamait tartják meg, lemondanak a házi versenynek számító a Góbé futamról ám megszervezik a Régió Kupa díjugrató versenyt. Június 26-án, szombaton 10 órakor tartják a megnyitót, majd a Székely Vágta előfutamokat a Régió Kupa díjugrató verseny követi és késő délután a döntővel és a díjkiosztó ünnepséggel zárul a program.

A főszervező szerint fontos, hogy az eredetileg meghirdetett május 19-i jelentkezési határidőt június 18-ig tolják – eddig nevezhetik lovaikat és lovasaikat a székelyföldi önkormányzatok – így egy héttel a rendezvény előtt alakul ki az indulók végleges listája. „Azért hoztuk ezt a döntést, mert minél több lovasnak szeretnénk megadni a lehetőséget az indulásra. Mivel nem lesz Góbé futam, a potenciális versenyzőknek ez az egyetlen esélyük idén a megmérettetésre”, mondta Demeter János. A 10. Székely Vágta a www.szekelyvagta.ro és a www.vadon.ro honlapokon lesz követhető.

Szerző: Sláger Rádió | Kovács Zsolt

A Sláger Rádióban az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei, napjaink válogatott dalai és a legfrissebb hírek hallhatóak.