Jövő héttől a sepsiszentgyörgyi kórház több osztályán látogathatók a betegek. Jelenleg 11 koronavírus-fertőzöttet kezelnek a sepsiszentgyörgyi kórházban, nyolc esetben fennáll a fertőzés gyanúja. A kórház vezetősége arról számolt be, hogy a fertőzöttek állapota kielégítő, viszont három beteget, akiknél fennáll a fertőzés gyanúja nagyon súlyos állapotban kezelnek az intenzív terápiás osztályon, egyikük lélegeztetőgépen van.

András Nagy Róbert igazgató szerint készítik elő a visszatérést a kórház „normális működésére”. Jövő hétfőtől lehetővé teszik egyes nem Covid- osztályokon is a beteglátogatást. Egy nap egy beteghez csak egy látogató mehet be, és legtöbb 15 percig tartózkodhat a betegágynál. Lesznek olyan osztályok, például az onkológia, hematológia, gyerekgyógyászat, újszülött osztály, ahol továbbra sem engedélyezik a látogatást.

András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

András-Nagy Róbert kifejtette: lehetővé teszik az apás-szülést is. A kismamák mellett az apa, vagy egy más kísérő vehet majd részt a szülésen. Újraindítják azt a projektjüket, hogy minden újszülöttről profi fotót készítenek ajándékba. A fotózás öt percet vesz igénybe, betartják a higiéniai szabályokat. Ferentz Ágnes fényképész elmondta: 2017 óta 1750 babát fényképeztek és előfordult, hogy egy édesanya könnyek közt mondta: valószínű ez lesz az egyetlen fotó a babáról, mert nincs lehetőségük arra, hogy ők fényképezzék.

Szerző: Sláger Rádió | Kovács Blanka

A Sláger Rádióban az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei, napjaink válogatott dalai és a legfrissebb hírek hallhatóak.