A sepsiszentgyörgyi kórházba három napja nem utaltak új koronavírus fertőzött beteget és hat napja nem érkezett olyan kritikus állapotban lévő fertőzött, akit azonnal az intenzív terápiás osztályon kellett kezelni, számolt be érdeklődésünkre András Nagy Róbert. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház igazgatója szerdai sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg 16 koronavírus fertőzöttet és 6 fertőzés gyanús személyt ápolnak.

A járvány harmadik hullámának lecsengésének köszönhetően csökkent a kórházba kerülő fertőzöttek száma. A sepsiszentgyörgyi kórház intenzív terápiás osztályán két személyt ápolnak kritikus állapotban és egy fertőzöttet nagyon kritikus állapotban, lélegeztetőgépen. A többi beteg a kórház fertőző osztályán vagy a tüdőgyógyászati elkülönítőben van súlyos állapotban, majd mindannyian oxigénpótlásra szorulnak, számolt be az igazgató.

András Nagy Róbert
András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

Hozzátette: az elmúlt egy hét alatt 12 koronavírus fertőzöttet engedtek haza gyógyultan és 1 koronavírushoz köthető haláleset történt. A 71 éves sepsiszentgyörgyi asszony több társbetegségben is szenvedett, az orvosoknak nem sikerült megmenteni életét.

András Nagy Róbert szerint a kórház Covid-19 fertőző osztályáról és intenzív terápiás osztályáról egyelőre nem helyezték vissza az egészségügyi személyzetet a más osztályokra, mivel megvárják, hogy a járványügyi adatok tartósan csökkenést mutassanak. Magyarázata szerint korábban is előfordult már, hogy átmenetileg csökkent a fertőzöttek száma, majd ismét fellángolt a járvány terjedése.