Sepsiszentgyörgyön egy ezrelék alá csökkent a koronavírus fertőzöttségi mutató. A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) keddi jelentése szerint Sepsiszentgyörgyön 0,84 ezrelékre csökkent a 14 napra számolt fertőzési mutató, így ez alapján szerdától a város minden tanulója visszatérhet az iskolapadba. A háromszéki tanfelügyelőség adatai szerint Sepsiszentgyörgy 32 tanintézményében összesen 10.420 diák tanul és szerdától 1.858 V-VII. Osztályos-, 1.716 IX-XI. osztályos és 606 IX-X. szakosztályos, esti tagozatos és posztliceális oktatásban résztvevő tanuló térhet vissza az iskolába.

Sepsiszentgyörgyhöz hasonlóan Maksán is áttérnek a zöld forgatókönyvre és a község tanulói visszatérhetnek az iskolapadba. Ezzel szemben Nagyajtán, Bereckben és Esztelneken növekedett a fertőzöttségi mutató ezért az eddigi zöldről sárga besorolásba kerülnek a települések ezért ott az elemi és végzős évfolyamok tanulóinak kivételével, a többi évfolyam online tanul tovább.

Iskolások védőmaszkban
Iskolások védőmaszkban | Fotó: BizBrasov

A prefektúra adatai szerint Kovászna megyében az elmúlt 24 órában 4 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak és jelenleg 176 aktív fertőzöttet tartanak nyilván megyeszerte. Kovászna megyében a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató 0,77 ezrelék. Jelenleg Sepsibükszádon haladja meg a 4 ezreléket az incidencia, Kézdialmáson 3-4 ezrelék között van, míg Mikóújfaluban, Illyefalván, Zabolán, Esztelneken és Rétyen 1,5 ezrelék felett. A Kovászna megyei oltásközpontokban 58.081 személy kapta meg a vakcinát.