Rajzoljuk tele Sepsiszentgyörgy utcáit, fogalmazta meg a felhívását Sepsiszentgyörgy önkormányzata amely Gyermeknap alkalmából aszfaltrajzversenyt hirdet. „Egyszer volt, hol nem volt, Sepsiszentgyörgyön egy nagymama levitte az unokáját a tömbház elé játszani, aki krétával rajzolt néhány virágot az aszfaltra, amiért a szomszédok megszólították”, erre a történetre reagálva a sepsiszentgyörgyi városháza arra kéri a városban élő gyerekeket, hogy május 28. és 30. között rajzoljanak krétával a város utcáira.

A krétarajzokat el lehet készíteni bármely, Sepsiszentgyörgy területén található aszfaltfelületre, legyenek azok tömbház bejáratok, gangok, parkolók, lépcsők, parkok vagy terek, a nagyobbak pedig akár írásos krétaüzeneteket is megfogalmazhatnak.

Sepsiszentgyörgy főtér
Sepsiszentgyörgy főtere | Fotó: Kovács Zsolt

A város utcáit, járdáit színesítő aszfaltrajzok nem maradnak jutalom nélkül, ugyanis a városháza óvódások, kisiskolások és nagy gyerekek kategóriájában díjazza a legjobb 30 alkotást. Az aszfaltrajzokról készített fotókat az alkotó nevével, az alkotás helyszínének megjelölésével és a szülők elérhetőségével együtt a muvhaz@kultura.ro címre várják május 30-án éjfélig. A nyereményeket június 1-én, Gyermeknapon hirdetik ki. A rajzverseny folytatása egy meglepetés aszfaltrajzmaraton lesz június 1-én a főtéri SEPSI felirat körül.

Vásárt is szerveznek az idei Gyermeknapon

Idén június 1-én, Gyermeknapon Sepsiszentgyörgy önkormányzata tematikus vásárt is szervez a város főtérén. A vásárra 49 helyre várják kézművesek, őstermelők, kereskedők jelentkezését. A kitöltött űrlapot május 24-én 15 óráig személyesen lehet leadni a Városi Jegyirodában vagy elektronikus formában feltölteni ezen az oldalon közzétett linkek segítségével. A vásárra való jelentkezés feltétele, hogy az adott termékek, árucikkek kapcsolódjanak a gyermeknap tematikájához, illetve eleget tegyenek a szabályzatban felsoroltaknak.