Sepsiszentgyörgyön a járványhelyzet alatt sem marad el a hagyományos gyermeknap, ám a tevékenységek az internetre költöznek, a nagy rendezvény helyét pedig átveszik a szűk családi programok, így viszont nem ronthatja el a résztvevő gyermekek örömét az esetleges rossz idő, illetve nem csak sepsiszentgyörgyi gyerekek csatlakozhatnak, hanem bárhonnan a világból.

Június 1-jén, a Gyermeknap alkalmából a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook oldalán létrehozott „Gyermeknapok Másként 2020” című eseményben, több tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat. Lesz online interaktív mesemondás, kézműves foglalkozás, színes rajzok kavalkádja, koncert, tánc és sportolási lehetőségek, amelyek megmozgatnák a gyerekeket, hozzájárulnak a családok összetartásához.

Gyermeknap

A gyermekek napközben számos, színes programba kapcsolódhatnak be, ahol elkészíthetik például a saját konyhájuk elemeit, rajzfilmeket nézhetnek, interaktív mesemondást hallhatnak, táncolhatnak és kedvükre énekelhetnek. A játékok mellett lesz élő közvetítéses koncert, ahol a gyermekek Gőgös Gúnár Gedeonnal ismerkedhetnek meg.

Június 1-én, az online térben zajló program 10 órától kezdődik. Online interaktív, alkotó és fejlesztő mesés foglalkozáson vehetnek részt Benkő Éva vezetésével. A Kreatű kézműves tevékenységekkel, zöldségek, gyümölcsök varrási technikáival várja a kicsiket. A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșeanu Színház és a Cimborák Bábszínház művészei mesemondással és online bábszínházzal színesítik a programot. Délután a Change Center funkcionális gyermektornával-, a Veronaki együttes pedig élő koncerttel készül. A Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook oldalát Csukás István mesehősei című gyermekrajzok kiállítása varázsolja színesebbé. A programot a Kincskeresők táncjátéka zárja.

A sepsiszentgyörgyi gyermeknapokhoz IDE kattintva lehet csatlakozni!

Veronaki

A sepsiszentgyörgyi Gyermeknap részletes programja:

10.00 Hangszerek párbaja: Zongora és ütős hangszerek bemutatása / Opera Comică pentru copii:

10.30 Rövid séta a Székelyföldi Vadászati Kiállításon és a Vadon Egyesület megyei rajzverseny eredményhirdetése

11.00 Benkő Éva: Online interaktív mesemondás

11.20 Mesevilág / Online mesemondás / Andrei Mureșeanu Színház

12.00 Csukás István mesehősei – Online rajzkiállítás és eredményhirdetés

13.30 Tőkés Csaba Zsolt: Táncolj együtt a Kincskeresőkkel! / Online táncház és koreográfia válogatás

14.00 Kreatű Gyermekkonyha / Online kézműves foglalkozás

15.00 A rest legényről / Online bábszínház / Cimborák Bábszínház

16.00  Csipkerózsika / Online színház / Andrei Mureșeanu Színház

17.00 Szőcs Enikő: Funkcionális edzés gyermekeknek játékosan / Change Center

18.00 Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon / Élő online koncert

19.00 Könnyek tava / táncjáték a Szent Anna-tó legendája nyomán / Székely Mikó Kollégium Néptáncegyüttes