Havazás miatt szerdán több háromszéki útszakaszon leállt a forgalom. A 11-es számú országúton Bereck és Ojtoz között kidőlt fák zárták el az utat, több kilométeres torlódás alakult ki, Csernátonig álltak a gépkocsik, jelentette az útügyi igazgatóság.

Úttestre dőlt fák | Fotók: Regionális Útügyi Igazgatóság
Úttestre dőlt fák | Fotók: Regionális Útügyi Igazgatóság

A 10-es számú országúton Zabrató és Szitabodza között nehézkesen, egy sávon közlekedtek a gépkocsik, mert fák dőltek az úttestre. A 12-es országúton Mikóújfalu és Sepsibükszád között szerda reggel egy időre leállt a forgalom míg a hó súlya alatt kidőlt fákat eltávolították az úttestről. A 2D országúton Kovászna és Vrancea megyék között a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsik közlekedését leállították a havazás miatt.

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint több mint 20 segélyhívást kaptak a 112-es sürgősségi számon. A 12-es országúton Sepsibükszád területén hat fát vágtak ki, mert fennállt a veszélye, hogy kidőlnek. A 10-es országúton Kraszna faluban egy úttestre dőlt fát kellett eltávolítani. Kézdivásárhelyen betonoszlop dőlt rá egy teherautóra, egy fa pedig egy gépkocsira.

A rendőrség arról adott hírt, hogy Sepsiszentgyörgy bejáratánál az Építők útján torlódás történt mert a 11-es országútról a 13E országútra terelték a forgalmat.