Eredeti ötlettel dobja fel a járvány miatt zárt kapus focimérkőzés hangulatát a sepsiszentgyörgyi Székely Légió szurkolótábor. Hóemberekkel töltik meg a stadion lelátóit, és piros sálakat, szalagokat akasztanak ezek nyakába. Remények szerint az élvonalbeli Sepsi OSK focicsapat szombati Astra Giurgiu elleni mérkőzésén tele lesznek a lelátók piros-fehér hóemberekkel, így a házigazda csapat valamelyest érezheti a szurkolók „jelenlétét” és támogatását.

Szurkoló hóember
Szurkoló hóember | Fotók: Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala

A szurkoló hóember építés ötletgazdája Popa Anna Mária a sepsiszentgyörgyi Andrei Muresanu színház igazgatója, aki lelkes foci szurkoló. Kezdeményezését felkarolta a Székely Légió szurkolótábor és felhívást fogalmaztak meg a sepsiszentgyörgyiek fele. „A jelenlegi helyzetben, ha személyesen nem is lehetünk ott a stadionban, azért meg tudjuk mutatni, hogy vagyunk, és hogy kitartunk a csapat mellett!”, írják.

„Gyertek, töltsük meg a lelátót hóemberekkel! Szurkolótáborunk, a Székely Légió megkér mindenkit, hogy csütörtök és a pénteki nap folyamán ráérés szerint menjen ki a stadionba és építsen egy hóembert, amelyet helyezzen el a lelátói székekre. Reményeink szerint alapanyag lesz bőven, nem számít, ha kicsi, ha nagy, ha csámpás, ha kövér, ha sovány, csak hóember legyen”, így szól a Székely Légió felhívása. Hozzáteszik: Fontos, hogy a hóembereket öltöztessék fel sállal, szalaggal, a lényeg, hogy piros-fehér legyen. Ezeket a stadion főtribünjének kivételével bármelyik szektorba el lehet helyezni!

A szurkoló hóemberek ötletét egyeztették a Sepsi OSK fociklubbal is, a sepsiszentgyörgyi stadionba szabad a bejárás, hiszen a pálya körül lévő futópályát rendszeresen használják a szaladók. A kezdeményezők kijelölték a hóembereknek fenntartott szektorokat, amelyek a főtribünnel szemben vannak, így a szombati mérkőzést közvetítő tévék képernyőjén is látszani fognak a piros-fehér hóemberek. Bár az időjárás némileg felmelegedett, a sepsiszentgyörgyi stadion környékén bőven van alapanyag a hóember építéshez és a kissé vizes hó jobban is tapad.

A Sepsi OSK szombaton 12.30-kor hazai pályán mérkőzik meg az Astra Giurgiu együttesével a hazai bajnokság 18-ik fordulójában.