Sugásfürdőn szerdán (január 13-án) nyílik a kis sípálya és a felvonó, a nagypályán még dolgoznak a hóágyúkkal, azt az időjárás függvényében a napokban szeretnék indítani, mondta el a Sláger Rádió érdeklődésére Bodor Lóránd. Az önkormányzat sport és szabadidős létesítményeit működtető SepsiRekreatív vezetője szerint mihamarabb mozgás, sportolás lehetőséget szeretnének biztosítani a sepsiszentgyörgyieknek és környékbelieknek mivel nagy erre az igény.

Már vasárnap az első havazáskor rengetegen látogattak Sugásfürdőre, bár még nem működött a felvonó, sokan síztek és szánkóztak. Amint elindulnak a felvonók és a sízők előtt megnyílnak a pályák, a szánkózókat eltanácsolják a sípályákról! Bodor Lóránd szerint arra számítanak, hogy mivel nem lehet külföldre utazni, a korábbi éveknél zsúfoltabbak lesznek a sugásfürdői sípályák.

Sugásfürdői sípálya
Sugásfürdői sípálya | Archív fotók: Sepsi Rekreatív

A sífelvonó hétfőtől csütörtökig 15-20, pénteken 15-21, hétvégén és vakációban 9-21 óra között működik. Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdő fele 10 és 16 órakor-, Sugásfürdőről visszafele 13 és 19 órakor indulnak az autóbuszok. Bodor Lóránd elmondta: javasolják a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak, vezessék be a szabályt, miszerint amikor megtelik a sugásfürdői parkoló, ne lehessen felmenni autóval. Ez esetben az lenne a megoldás, hogy az autókat a Sepsiszentgyörgy melletti fürdőtelepülés fele vezető úton lévő sorompó melletti parkolóban hagynák és autóbuszokkal szállítanák tovább a sízőket.

A SepsiRekreatív vezetője szerint egy felvonás ára 4 lej ám érdemesebb pontrendszerű bérletet vásárolni, amelynek ára ebben a szezonban nem változik. A legolcsóbb bérlet 9 lej, ami 12 pontot tartalmaz amit 4 felvonáshoz lehet használni a kispályán. További bérletek: 36 lej/60 pont, 60 lej/120 pont míg a legdrágább a 151 lejes bérlet ami 360 pontot ér. A 18 év alattiak és 60 év fölöttiek és fogyatékkal élők kedvezményre jogosultak.

A járványhelyzet miatt idén a sípályákon kötelező az arcvédő maszk viselése és megfelelő távolságot kell tartani egymás között. A járvány miatt nem nyitják meg az öltözőket csak a wc-ket, míg a sípálya melletti vendéglő is kinti asztaloknál szolgálja fel az ételeket és italokat.

A sugásfürdői sípályák állapotát ITT lehet követni webkamerán keresztül!