Korszerűsítették a sepsiszentgyörgyi járóbeteg rendelő informatikai rendszerét. A betegek SMS-ben kapnak értesítőt ha az orvosuk a korábban egyeztetett időpontban nem tudja fogadni őket. Ez esetben a poliklinika ügyfélszolgálata telefonon is felveszi a kapcsolatot a beteggel és egy új időpontot egyeztet, számolt be András Nagy Róbert.

A sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója szerdai online sajtótájékoztatón elmondta: bővítették a járóbeteg rendelő informatikai rendszerét, amely a valamely orvosnál lefoglalt időpont előtt 48 órával SMS-ben emlékezteti a pácienst és ugyancsak szöveges üzenetben tájékoztatja, ha az orvos más szolgálati elfoglaltsága miatt az eredetileg egyeztetett időpont nem tartható.

A sepsiszentgyörgyi poliklinikán online lehet előjegyzést kérni IDE kattintva! A rendszer valós időben jelzi az adott orvos szabad időpontjait. A eljárást alig néhány percet igényel, amíg a beteg kitölti a kért adatokat, kiválasztja az orvost a rendelőt és a szabad időpontot. A foglalást visszaigazolják de azt le is lehet mondani.

Növelték a moduláris sürgősség biztonságát

András Nagy Róbert arról is beszámolt, hogy korszerűsítették a kórház udvarára idén felépített moduláris sürgősség épületét, ahol a koronavírus fertőzötteket vagy fertőzés gyanús személyeket fogadják. Az épület mellé egy 4000 literes oxigéntartályt szereltek fel, így a koronavírus fertőzötteket ellátó sürgősség minden ágyának külön oxigén ellátása lesz, nem kell oxigénpalackos megoldással dolgozni. A rendszert várhatóan hétfőn indítják el.

Emellett az épületet rácsatlakoztatták egy második villanyhálózatra is. Ezekkel az intézkedésekkel növelték a moduláris sürgősség biztonságát, mondta a kórházigazgató.