A járványhelyzet miatt idén online gálán díjazta az év legeredményesebb fiatal háromszéki vállalkozóit a Junior Business Club és a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az év fiatal háromszéki vállalkozója díjat a 31 éves Kis Hunor-Pál sepsiszentgyörgyi topográfusnak ítélték oda, aki Bukarestben végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig Magyarországon kereste boldogulását ám 2017-ben hazatért Sepsiszentgyörgyre és saját vállalkozást indított.

Kis Hunor Pál szerint a kitartó és alapos munka és a komolyság eredményhez vezet, erre biztatta a többi fiatal vállalkozót is. Hozzátette: azt tanácsolja a saját vállalkozás indításán gondolkodó fiatalokat, hogy merjenek lépni ne várják a megfelelő pillanatot, mert soha nem lesz ideális időpont.

Karácsony Zsolt a JBC elnöke átadja az év fiatal vállalkozója díjat Kiss Hunor-Pálnak | Fotó: JBC
Karácsony Zsolt a JBC elnöke átadja az év fiatal vállalkozója díjat Kiss Hunor-Pálnak | Fotó: JBC

A második helyezettnek járó díjat Benedek Dávid és Paizs Levente fiatal vállalkozóknak ítélték oda, akik saját gyártmányú villanypásztorokat készítenek és jelentős üzleti forgalmat valósítottak meg. Harmadik helyezett Horváth Orsolya cukrásznak az Orka cukrászda tulajdonosának jár, míg különdíjban részesült Fekete Tímea-Katalin aki logopédiai kabinetet működtet.

Karácsony Zsolt a Junior Business Club elnöke rámutatott: mindenkinek nehéz volt a 2020-as év, de kreativitással és kitartó munkával sikerül megoldani a felmerülő problémákat és működtetni a cégeket.