Az RMDSZ háromszéki vezetői rendőrségi túlkapásnak tartják, hogy a szervezet mintegy 20 tagját, köztük Miklós Zoltán és Könczei Csaba képviselőjelölteket, Tamás Sándor megyei tanácselnök és Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert beidézték a rendőrségre és büntető jegyzőkönyvet állítottak ki kampánycsend megsértése miatt, mert a Facebook közösségi oldalon szavazásra buzdítottak.

Az országban sehol nem fordult elő olyan mint Kézdiszentléleken, ahol szombaton este, Mikulás napján a nőszervezetünk vezetőjét, egy óvónőt a lakásán kerestek meg a rendőrök, mert a közösségi oldalon megosztott egy szavazásra buzdító bejegyzést” – részletezte Tamás Sándor. Bejelentette, hogy jogi eljárást indítanak a rendőrség ellen, hiszen egy olyan törvénycikkelyre hivatkozva büntettek, melyet amúgy 2010-ben megsemmisített az alkotmánybíróság. Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki elnökeként biztosította mindazokat, akik idézést vagy büntetést kaptak, hogy jogi támogatást biztosítanak számukra és nem fognak anyagi kárt szenvedni.

Tamás Sándor

Úgy tudjuk a rendőrség azt kifogásolta, hogy az érintett RMDSZ politikusok a „magyar összefogásra” buzdítottak. Nem az „összefogás”, hanem a „magyar” kifejezésben találtak kivetnivalót. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester leszögezte: ez egyértelműen túlkapás, hiszen „magyar összefogás” nevű párt nem vett részt a választásokon. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy Traian Băsescu volt államelnök esetében nem indítottak eljárást, holott a szavazata leadását követően azt nyilatkozta a tévékben, hogy a Népi Mozgalom Pártjára (PMP) adta szavazatát.

„Sokan akarják a vesztünket. Nagy csata áll mögöttünk, de sorsdöntő eredménnyel lehetőséget kaptunk arra, hogy egyik kezünkkel építkezzünk, a másikkal védekezzünk” – összegezte Tamás Sándor.