„Vandálok üzentek nekünk magyaroknak”, ezzel a kísérőszöveggel kísérve tette közzé szerdán, Facebook oldalán a lefestett helységnévtábla fotóját Kanyó Antal a háromszéki Nagyborosnyó alpolgármestere. „Szégyellje magát az, aki ezt tette településünk magyar nevével! Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen a rendőrségen”, teszi hozzá a nagyborosnyói elöljáró. Kanyó Antal gyanúja szerint a helységnévtábla magyar feliratának lefestésének az éppen zajló választási kampányhoz köthető.

A kilencven százalékban magyarok által lakott háromszéki községet jelenleg Ilie Nicolae polgármester vezeti, aki a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben szerzett mandátumot négy évvel ezelőtt. Az ő kihívója Kanyó Antal jelenlegi RMDSZ-es alpolgármester, akit az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) is támogat a jelenlegi választási kampányban.

Kanyó Antal rámutatott: hétvégén az ő kezdeményezésére egy székelykaput állítottak Nagyborosnyó egyik bejáratához, az eseményre nem hívták meg a jelenlegi polgármestert. Az RMDSZ-es alpolgármester és polgármester jelölt azt feltételezi, hogy a székelykapu állításra válaszul rongálták meg ismeretlenek a magyar helységnévtáblát alig néhány nappal a választások előtt.