Háromszékről több mint 40 beruházási igénylés szerepel az Országos Befektetési Alap (CNI) listáján, ezek között van többek között az új tüdőkórház építése, sport és oktatási létesítmények és utak építése, számolt be keddi, sepsiszentgyörgyi látogatásán Manuela Pătrăşcoiu.

Az Országos Befektetési Alap igazgatója a Sepsi Arénánál tartott sajtótájékoztatón rámutatott: a koronavírus járvány nem érintette az általa vezetett intézmény által finanszírozott beruházásokat. Jelenleg országos szinten több mint 500 építkezés van folyamatban ezek összértéke közel 900 millió lej.

Antal Árpád polgármester szerint Sepsiszentgyörgy önkormányzatának 19 finanszírozási igénylése van benyújtva az Országos Befektetési Alaphoz, ezek közül három beruházást tekintenek prioritásnak, így egy új uszoda építését egy jégpálya építését és a Kis-stadionban megkezdett oktatási és sport infrastruktúra építésének befejezését.

Az új fedett uszoda esetében két változatból kellett dönteniük, vagy elfogadnak egy típustervet vagy készítenek egy saját tervet. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a saját tervezésű uszoda építéséről döntött, hiszen ez biztosítja, hogy a létesítmény építészeti szempontból az legyen amit szeretnének látni a kiszemelt helyszínen.