Szombat este 1-1-es döntetlennel ért véget a labdarúgó Liga 1 székely-szász rangadója: a Sepsi OSK az első félidőben egy szép akció végén, Fülöp István révén megszerezte a vezetést, amire a második félidő elején Yazalde válaszolt a Nagyszebeni FC Hermannstadt részéről.

Sepsi OSK
Sepsi OSK – FC Hermannstadt mérkőzés | Fotók: Dávid Attila

Több mint három hónapos szünet játszott újra hivatalos mérkőzésen a Sepsi OSK. A mérkőzést zárt kapuk mögött játszották, így a szurkolók televízió-rádiós közvetítés révén követhették a labdarúgó Liga 1 alsóházi rájátszásának székely-szász rangadóját. A Székely Légió csak a stadionon kívülről vagy a környező tömbházak erkélyeiről biztathatta Leo Grozavu legénységét.

Sepsi OSK szurkolók
Sepsi OSK szurkolók | Fotók: Dávid Attila

A játék képén nagyon látszott a koronavírus okozta negyedéves leállás, a csapatok nehezen lendültek bele és kemény vagdalkozásokon kívül kevés focit láthattunk. A sepsiszentgyörgyiek a 25. percben egy gyönyörű háromszögezéssel juttatták be a labdát a Hermannstadt tizenhatosába, ahol Fülöp István lefutotta védőjét és elgurított a labdát a szebeni hálóőr mellett.

Sepsi OSK
Sepsi OSK – Hermannstadt mérkőzés | Fotók: Dávid Attila

A szünetben hármat is cserélt Vasile Miriuță, a vendégek edzője, és ez azonnal megmutatkozott a tabellán is. A 46. percben Yazalde 20 méteres bombája védhetetlenül szállt Niczuly kapujának jobb felső sarkába.

Sepsi OSK
Sepsi OSK vezetőség a lelátón | Fotók: Dávid Attila

Az egyenlítő gól után ismét elhalt a mérkőzés, így a Sepsi OSK immár harmadik rájátszásbeli mérkőzésén is csak egy ponttal gazdagodott és 20 pontjával továbbra is az alsóházi tabella 2. helyét foglalja el.