A Sepsi OSK számára szerencsésen sorsoltak ellenfelet a Román Kupa elődöntőinek párosításai során. A szerdai sorsoláson a sepsiszentgyörgyi focicsapat a Poli Iasi-t kapta ellenfélnek. Az elődöntő másik ágán két bukaresti csapat a FCSB és a Dinamo játszik örökrangadót. A kétmeccses párharc győztese a döntőben a kupa elnyerése mellett a nemzetközi szereplés jogáért is játszhat.

„A legfontosabb, hogy elkerültük a FCSB csapatát, így egyforma eséllyel indulunk a Poli Iasi ellen” – mondta Hadnagy Attila. A Sepsi OSK klubigazgatója hozzátette: a Poli Iasi korántsem számít gyenge csapatnak, hiszen legutóbbi sepsiszentgyörgyi összecsapásukon 1-1-es döntetlen született. „Ötven százalék esélyünk van a döntő kiharcolására. Nagyon bízom a fiúkban és remélem, hogy sikerülni fog a továbbjutás és a kupáért játszhatunk majd” – fogalmazott a sportvezető.

A szerdai sorsolás szerint az első összecsapás Sepsiszentgyörgyön lesz június 24-én, az idegenbeli visszavágót pedig július 8-án játsszák. A Sepsi OSK második csapatként jutott a labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe, miután március 4-én 1-0-ra legyőzte idegenben a Petrolul Ploiesti csapatát. A másik elődöntő párharcban FCSB – Bukaresti Dinamo összecsapást rendeznek.

Akárcsak a bajnokságban, a Román Kupa mérkőzésein is ötöt cserélhetnek majd a csapatok, de csak három-három játékmegszakítással. Ebben a sorozatban is 20 játékost lehet majd benevezni a meccskeretbe, azaz a kispadon az eddigi 7 helyett 9 játékos foglalhat helyet. Döntetlen esetén a hagyományos forgatókönyv érvényesül: következik a hosszabbítás és szükség esetén a büntetők.