Jövő héttől lehet időpontot kérni a június 2-tól újranyíló sepsiszentgyörgyi járóbeteg rendelőbe, tájékoztatott András Nagy Róbert. A sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója szerint a járóbeteg rendelőben jövő hónap elejétől újranyitják az onkológia, hematológia, reumatológia, kardiológia, belgyógyászat, gyermekgyógyászat, gasztroenterológia, endokrinológia, diabetológia, nőgyógyászat, urológia, nefrológia, gyermek- és felnőtt pszichiátria, gyermek- és felnőtt neurológia osztályokat, illetve újra elvégzik a laboratóriumi és a képalkotó vizsgálatokat is. A sebészet és ortopédia osztályok továbbra is zárva maradnak.

Az újranyíló szakrendelőkbe május 25-től, hétfőtől lehet online időpontot kérni a kórház honlapján a www.spitfog.ro oldalon. Akik nem tudják kezelni az internetes foglalási rendszert, azoknak a háziorvosuk segítségét kell kérjék.

András Nagy Róbert
András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

András Nagy Róbert arra kéri a járóbeteg rendelőbe érkezőket, tartsák be a foglalási időpontjukat, ne érkezzenek korábban, hogy elkerüljék a torlódást. A belépéskor megmérik a hőmérsékletüket és ha a beteg lázas nem engedik be, ez esetben a sürgősségi osztályra vagy a háziorvosához jelentkezhet.

Az igazgató szerint június végén szeretnék újraindítani a kórházi osztályokat is, ehhez viszont az intézmény udvarán kialakítanak egy moduláris sürgősséget és egy konténerbe berendezett szűrőrészleget is.