Csütörtökön este egy hattagú rablóbanda tört be egy sepsiszentgyörgyi lakásba. A rendőrséget a 112-es sürgősségi számon riasztották, hogy ismeretlen tettesek erőszakkal betörték egy lakás ajtóját, behatoltak és megverték a tulajdonost.

A nyomozás során kiderült, hogy a három férfiből és három nőből álló banda erőszakkal betörte egy sepsiszentgyörgyi család ajtaját, felforgatták az egész lakást, megfenyegették és megverték a tulajdonost, majd a lopott pénzzel távoztak. A rendőrök azonosították az elkövetőket: a három férfi és két nő 37 és 51 év közöttiek de velük volt egy 15 éves kiskorú lány is. Mind a hat gyanúsítottat minősített rablásért, 24 órára őrizetbe vették, az előzetes fogva tartásukról a bíróság dönt.

Kijárási tilalom

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor a Kovászna Megyei Tanács elnöke csütörtökön délután kezdeményezték a megyei készenléti bizottság összehívását és arra kérték a prefektust és a rendfenntartókat, hogy a kijárási tilalomra vonatkozó rendeletet a város minden negyedében egyformán alkalmazzák és lépjenek fel határozottan az azt megszegők ellen.

Antal Árpád polgármester pénteki, online sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet, hogy sok sepsiszentgyörgyi jelezte, fényképeket és videókat is küldtek, amiből egyértelműen kiderül, hogy egyes személyek és csoportok nem tartják be a kijárási tilalom szabályait. A polgármester személyesen is értesítette a rendőröket a jelenségről. Antal Árpád abban bízik, hogy hamarosan a rendfenntartók újabb intézkedéseket foganatosítanak és figyelnek azokra a csoportokra, akik a kijárási tilalom ellenére gyalogosan járják a város utcáit.

Mint arról beszámoltunk a sepsiszentgyörgyihez hasonló eset a napokban az Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalván is megtörtént, ahol az álarcos rablók először a családi ház udvarán lévő kutyákat altatták el, majd behatoltak a lakásba, megverték a házaspárt és a házban talált pénzzel elmenekültek.