A Sepsi OSK focicsapat vezetősége megelégelte a klubot érő alaptalan „bunda-vádakat” és a rágalmazókkal szemben pert helyezett kilátásba. A sepsiszentgyörgyi futball klub hétfőn, közleményben foglalt állást a két legutóbbi mérkőzést követően, a Facebook-on zajló negatív kommentáradat kapcsán és határozottan visszautasítanak minden nyílt vagy burkolt, alaptalan vádaskodást, híresztelést, amely kétségbe vonja a mérkőzések körülményeinek tisztaságát.

„A Sepsi OSK számára az egyetlen járható út a tiszta verseny, éppen ezért elfogadhatatlan minden olyan manipulatív kísérlet, hangulatkeltés, amellyel egyesek a klub hitelét próbálják rontani. Csapatunk tisztességes versenyben kívánja megmérettetni magát, szakmai és erkölcsi szempontból is a becsület vezérel minket. Nemcsak szlogenek szintjén megfogalmazott célnak tartjuk, hogy mindent átláthatóan, tisztességesen és becsületesen csináljunk, hanem ehhez is tartjuk magunkat. Megelégelve klubunk rossz hírét keltő, alaptalan vádaskodásokat, a rágalmazókkal szemben a Sepsi OSK megteszi a szükséges jogi lépéseket”, szögezik le a hétfői közleményben.

Diószegi László
Diószegi László a Sepsi OSK tulajdonosa | Fotók: Dávid Attila

Az eladott mérkőzésről szóló vádaskodások egyes Sepsi OSK szurkolók körében a hazai pályán elveszített Botosani elleni mérkőzést követően lángoltak fel és a vasárnapi, Astra Giurgiu elleni döntetlen kapcsán folytatódtak.

Diószegi László a sepsiszentgyörgyi focicsapat tulajdonosa egy Facebook bejegyzésben rámutat: rosszul esik számára a „bunda-vád” hiszen a stábot és játékosokat ismerve tudja, hogy soha nem történhet meg ilyesmi. „Legjobban az fáj, hogy olyan emberek is bundát kiáltottak, akik ismernek engem …. ilyent soha az életben nem csináltam, és nem is fogok”, írja Facebook bejegyzésében Diószegi László.