Karanténba került a háromszéki Bodzafordulón egy család, amely nemrég érkezett Olaszországból. Bár a háromtagú családban senkinél nem azonosítottak koronavírus által okozott tüneteket, a két felnőttet és egy gyermeket elővigyázatosságból egy bodzafordulói lakásban, vesztegzár alatt tartják a hatóságok.

Iulian Constantin Todor prefektus szerint a család az elmúlt napokban, repülővel érkezett Olaszországból. A háromszéki közegészségügyi igazgatóság szakemberei hétfőn felkeresték őket és egészségügyi vizsgálatnak vetették alá őket. A helyzet a hatóságok ellenőrzése alatt van, nincs ok pánikra, tette hozzá a háromszéki prefektus.

A Kovászna megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottsága a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében minden gyanús esetet kiemelten kezel és felszólították a helyi önkormányzatokat, jelöljenek ki olyan helyiségeket, ahová karanténba lehet helyezni a fertőzésgyanús személyeket.

Ștefan Platon, Bodzaforduló alpolgármestere szerint a település lakói közül nagyon sokan dolgoznak Olaszországban ám többségük a déli térségekben vállalt munkát, amely egyelőre nem érintett a koronavírus fertőzés által. Bodzafordulón két művelődési házat és egy sporttermet jelöltek ki a karanténba helyezendő személyek számára, amelyet átmeneti otthonként rendeznek be, mondta a település alpolgármestere.

Olaszországban – Lombardia és Veneto tartományokban a rendkívüli intézkedések ellenére több mint 150-re nőtt a koronavírusos megbetegedések és 4-re a halálos áldozatok száma, ezért vesztegzárat rendeltek el.