A rétyi tó vékony jegére kalandozott terepjárójával egy háromszéki férfi, aki bánhatja vakmerőségét, mivel a jég beszakadt az autó alatt, amely részben elmerült a tó vízében. Mivel a vasárnapi esetnek nem voltak személyi sérülései, a tettesek nem értesítették a rendőrséget, azonban a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított a 49 éves sofőr ellen, akit 1000 lejre meg is büntettek.

A rétyi tóba süllyedt terepjáró
A rétyi tóba süllyedt terepjáró | Fotó: Info Trafic Județul Covasna

Értesülések szerint a 49 éves háromszéki férfi vasárnap, extrém kalandot keresve terepjárójával ráhajtott a rétyi tó jegére és szánkót vontatott maga után. Vékony jégre tévedt, hiszen az nem bírta el a terepjáró súlyát, beszakadt és az autó részben elmerült. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Radu Stroe szerint az autót már vasárnap megpróbálták kiemelni a tóból, de nem jártak sikerrel. Hétfőn ismét próbálkoztak, de a cikkünk közlésének időpontjáig az autó még a tó vízében ázik.

Radu Stroe szerint a tettes ugyan nem értesítette a rendőrséget, mivel nem történt személyi sérülés, ám a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított, és a sofőrt 1000 lejre büntették a csend és rendháborítás miatt az 1991/61-es törvény alapján.