Dan Tanasă feljelentése nyomán az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 2000 lejre büntette a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalt egy olyan vétségért amit el sem követett. A szerdán kiszabott büntető jegyzőkönyvben megállapítják, hogy a kézdivásárhelyi városháza Facebook oldalán kizárólag magyar nyelven tett közzé közérdekű információt.

Kézdivásárhelyi önkormányzat Facebook oldala
A kétnyelvű bejegyzést ezzel a magyar nyelvű fotóval illusztrálták

Bokor Tibor polgármester a Sláger Rádió érdeklődésére cáfolta ezt a megállapítást. Elmondta, hogy a városháza egy évvel ezelőtt egy termékvásár elmaradásáról értesítette a lakosságot a Facebookon, és a bejegyzést valóban egy magyar nyelvű plakáttal illusztrálták, de a tájékoztatás szövegét magyarul és románul is közzétették. Bokor Tibor elmondta: fellebbeznek mert igazukat képernyőmentéssel tudják bizonyítani.

Kézdivásárhelyi önkormányzat Facebook oldala
A bepanaszolt Facebook bejegyzés kétnyelvű volt!

A hivatásos feljelentőként ismert Dan Tanasă újabban az önkormányzatok és elöljárók Facebook tevékenységére tesz panaszt, ám legtöbb esetben melléfog. Feljelentette már Tamás Sándor tanácselnököt mert kizárólag magyar nyelven kommunikál Facebook oldalán, ám ezt visszautasította a diszkriminációellenes tanács mivel Tamás Sándor magánszemélyként használja Facebook oldalát, nem tanácselnöki minőségében.

Dan Tanasă nemrég arra panaszkodott, hogy Kézdiszentlélek önkormányzata Facebook oldalán Wass Albert és Nagy-Magyarország kultuszát népszerűsíti, ám kiderült, hogy a Kézdiszentlélek oldalt nem az önkormányzat működteti.