Közel 700 könyv gyűlt már össze a sepsiszentgyörgyi szabadtéri könyvespolcokra, de a BookMegálló című projekt iránti nagy érdeklődés miatt a kezdeményezők még január 18-ig fogadják a könyvadományokat.

A „basement” nevű fiatalokból álló kezdeményező társaság arról tájékoztatott, hogy a Sepsiszentgyörgy köztereire, buszmegállóiba kihelyezendő szabadtéri könyvespolcokat január végén helyezik ki, addig formatervező segítségével elkészítik a szabadtéri könyvespolcokat és gyűjtik az újabb könyvadományokat a város iskoláiban, templomaiban és szórakozóhelyein kihelyezett dobozokban.

BookMegálló
BookMegálló: ezekben a dobozokban gyűjtik a könyvadományokat.

A „BookMegálló – Állj megy egy könyvre!” nevű akcióval az olvasás élményét és az adakozás örömét is népszerűsíti a Mikes Kelemen Líceum és a Székely Mikó Kollégium diákjaiból álló csoport. Sepsiszentgyörgy főterén és buszmegállókban szabadtéri könyvespolcokat helyeznek ki, amelyekről bárki ingyen leemelheti az olvasnivalót, cserébe pedig az otthonról, a számára fölöslegessé vált könyvvel gazdagíthatja a BookMegálló polcait.

A szabadtéri könyvespolcok arra is lehetőséget teremtenek, hogy a járókelők egy könyv fellapozásával kiszakadjanak a mindennapi rohanásból és értékesen töltsék el azt a pár percet, amit az autóbuszra, vagy egy másik személyre való várakozással, vagy épp a közösségi oldalakon való céltalan görgetéssel töltenének.

A könyveket január 18-ig között leadhatják a Szimpla, Tein, Zamat, Színház Büfé szórakozóhelyeken, a Mikes Kelemen Líceumban, Székely Mikó Kollégiumban, Református Kollégiumban, Berde Áron Szakközépiskolában, Puskás Tivadar Szakközépiskolában, Mihai Viteazul Főgimnáziumban, Plugor Sándor Művészeti Líceumban, illetve a Szemerjai Református Templomban, a Református Vártemplomban, Evangélikus Templomban, Unitárius Templomban, a Kónya Ádám Művelődési Házban vagy a Városimázs Irodában.