Sepsiszentgyörgyön is meggyökerezett a könyvvásár és irodalmi fesztivál. A SepsiBook elmúlt két kiadása bebizonyította, hogy több ezer könyvbarátot, olvasni szeretőt vonz Háromszékről és Erdély több városából, értő és mélyen érző könyves közösséget kovácsolt maga köré, állapították meg a szervezők és 2024. május 23. és 26. közé kitűzték a következő kiadás időpontját.

Jövő májusban újból a könyvek és irodalmi találkozások fellegvárává alakítják a Sepsi Arénát és a korábbi kiadásokat övező nagy érdeklődés és lelkes visszajelzések arra ösztönöznek, hogy még gazdagabb és tartalmasabb élményeket nyújtsunk a következő rendezvényen, fogalmazták meg a szervezők.

„A SepsiBook célja, hogy Háromszékről is, mondhatni, élőben érzékelhesse közönségünk és közösségünk a könyves világ, a kortárs írott kultúra pulzusát”, mondta Szonda Szabolcs. A Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója szerint azon dolgoznak, hogy jövőre ismét elhozhassák Sepsiszentgyörgyre, Háromszékre a romániai és magyarországi könyvkiadói termés legjavát, a mérvadó irodalmi jelenségeket, történéseket, az élményszámba menő művészeti kapcsolódásokat és újabb emlékezetes eseményt hozzanak létre itt, a kultúrák határvidékén.

„Már az első SepsiBook nagy érdeklődést váltott ki, a második alkalommal visszaigazolódott, hogy a könyvvásár nem egyszeri fellángolás volt, most pedig a harmadik kiadásra készülve egyértelmű, hogy erre a rendezvényre szükség van Sepsiszentgyörgyön, Háromszéken. Merem állítani, kisugárzik egész Székelyföldre, alakítja kulturális erőterünket. Önkormányzatként az a feladatunk, hogy megteremtsük a biztos hátteret a kulturális eseményeknek, intézményeknek, így a SepsiBooknak is”, fogalmazta meg Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere kifejtette: „Igencsak büszke vagyok a sepsiszentgyörgyiekre és a háromszékiekre, hogy ilyen nagy érdeklődéssel fogadták a SepsiBook előző két kiadását. A meghívottaktól érkező visszajelzések alapján a több ezer gyermek résztvevő is értő, kíváncsi hallgatóságnak bizonyult, látszik, hogy városunkban, térségünkben sokat foglalkoznak velük, felkészültek, szeretnek olvasni (ahogy a felnőttek is), és ebben nagy szerepe van a Bod Péter Megyei Könyvtár és a pedagógusok munkájának. A hétköznapi rohanásban az olvasás, az irodalom képes arra, hogy lelassítson, megnyugvást, menedéket nyújtson a világ gondjai elől”, mondta a polgármester.