A világ legnagyobb webáruházánál az Amazonnál dolgozott vezetői pozícióban a sepsiszentgyörgyi Bogyó Andrea Leda, aki az Angliában szerzett több éves szakmai tapasztalatát a helyi termelők és kézművesek szolgálatába állítja.

A Spotlight webáruház főként a Kovászna és Hargita megyei helyi termelőket és kézműveseket segíti abban, hogy termékeiket könnyebben eljuttathassák a fogyasztókhoz, a fogyasztók pedig egy helyen találjanak rá a kézművesek portékáira, ruházati cikkekre, helyi termékekre.

Spotlight webáruház

Ehhez nyújtott segítséget a Brassói Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett „Diaspora Start Up” pályázati kiírás, amely pontosan azokat a fiatalokat szólította meg, akik külföldi tartózkodásuk során összegyűjtött tapasztalataik alapján itthon szeretnének saját vállalkozást indítani.

Bogyó Andrea Leda még egyetemistaként a work&travel program révén dolgozott külföldön, önkéntesként tevékenykedett majd tanulmányai befejezését követően tanácsadóként kezdett dolgozni egy hazai cégnél, négy évvel ezelőtt pedig úgy döntött, kimegy Angliába dolgozni. A világ legnagyobb webáruházánál, az Amazonnál alkalmazták, ahol különböző pozíciókat töltött be míg a pszichológusi szakmájához közeli, humán erőforrás osztályon, vezető funkcióig jutott.

Bogyó Andrea Leda a Spotlight webáruház tulajdonosa
Bogyó Andrea Leda a Spotlight webáruház tulajdonosa

A diaszpóra startup projekt keretében online képzésen vett részt, amelyen vállalkozói ismereteket szerzett és megírta a Spotlight (reflektorfény) nevű webáruháza üzleti tervét, amit a Brassói Kereskedelmi és Iparamara pozitívan bírált el így támogatást kapott a vállalkozás beindítására és munkahely-teremtésre.

Bogyó Andrea Leda szerint webáruháza a digitális generáció igényeit kívánja kielégíteni, hiszen világszerte egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás, de ez a fogyasztói szegmens nincs kellőképpen kiaknázva Kovászna és Hargita megyékben. A helyi termelők és kézművesek többnyire a multinacionális online platformok vagy franchise-ok árnyékában próbálják népszerűsíteni és értékesíteni termékeiket.

spotlight

A Spotlight egy olyan webáruház, ahol a helyi vállalkozások – főként kézműves, ruházati cikkeket és helyi termékeket – kínálja egy helyen, így a vásárlók otthonuk kényelméből rendelhetik meg kedvenc termékeiket. Bogyó Andrea Leda rámutatott: a térségben ez az egyetlen ilyen jellegű webáruház ezért óriási üzleti potenciált kínál a helyi vállalkozóknak, hogy népszerűsítsék és online értékesítsék termékeiket.

A Spotlight szeretne minél szélesebb körű termékkínálatot kialakítani, ezért együttműködést kínál a helyi termelőknek és kézműveseknek, akik a http://www.unibag.ro/ oldalon vagy a vállalkozás Facebook oldalán találnak részleteket és kapcsolatfelvételi lehetőségeket.

                                                                              (X – szponzorált tartalom)