Az elmúlt napokban többen is jelezték, hogy egy medve rendszeresen megjelenik a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn lévő szabadidős létesítmények közelében. Antal Árpád polgármester tegnap (szerda) este kilátogatott Sugásfürdőre és szembe is találkozott a méretes medvével, amit le is filmezett. Csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester elmondta: autóban ült, amikor az egyik épület teraszán meglátta a medvét, tapsolt neki, hogy elijessze, de a medve erre egyáltalán nem reagált.

Antal Árpád hozzátette: az esetről értesítette a csendőröket, illetve a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség is a RO Alert rendszeren keresztül figyelmeztette a lakosságot a sugásfürdői medveveszélyre. Sepsiszentgyörgy önkormányzata kérte az illetékes hatóságokat, hogy szállítsák el a medvét, amely veszélyt jelent a Sugásfürdőre látogató emberek testi épségére és biztonságára. A hatóságok petárdákkal próbálják elijeszteni és távol tartani ám a medve esténként visszatér.

Antal Árpád arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek Sugásfürdő környékén, sőt ha lehet a napokban ne menjenek a térségbe, amíg el nem szállítják a medvét. Felhívják a lakosok figyelmét, hogy sötétedés után ne közlekedjenek sem gyalog sem kerékpárral Sugásfürdőn, illetve napközben is lehetőleg csoporttal induljanak túrázni, kerékpározni.