A kormánybuktató bizalmatlansági indítvány után történt pénzosztásból egyértelműen az látszik, hogy a leköszönő Dăncilă kormány elsősorban az RMDSZ-es önkormányzatokat büntette, másodsorban Erdélyt, harmadsorban pedig a Nemzeti Liberális Párti (PNL) önkormányzatokat, mondta rá Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere rámutatott: Galac 46,3 millió lejt-, Krajova 32 milliót-, Bákó 29 milliót-, Foksány 22 milliót-, és Voluntari városa 10,6 millió lejt kapott a kormánytól, miközben Sepsiszentgyörgynek, Csíkszeredának, Szebennek, Brassónak és Nagyváradnak egyetlen lej sem jutott.

Kovászna megyéből 13 település kapott kisebb-nagyobb összegeket a kormánytól, a legkevesebbet – 6000 lejt – Bereck községnek, a legtöbbet – 973.000 lejt – Barót városának utalták. Háromszékről Kézdivásárhely, Barót, Kovászna és Bodzaforduló városok, illetve Nagyajta, Zágonbárkány, Bölön, Bükszád, Bereck, Kökös, Dobolló, Hidvég és Lemhény kapott kormánypénzt. Sepsiszentgyörgynek nem jutott ebből az összegből.

Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda nem kapott kormánypénzt | Antal Árpád és Ráduly Róbert polgármesterek | Fotó: Kovács Zsolt

Antal Árpád szerint egy önkormányzatnak mindig szüksége van pénzre, így Sepsiszentgyörgy is kért a pénzügyminiszter rendelkezésére álló 1,4 milliárd lejes költségvetés kiegészítésre szánt pénzkeretből, ám semmit nem kapott. „Azokat az önkormányzatokat büntetik, akik jól gazdálkodnak”, véli Antal Árpád, aki szerint Sepsiszentgyörgy a meglévő költségvetéséből ki tudja húzni az idei évet ám ez azzal jár, hogy beruházások helyet olyan költségeket kell kifizessenek, amire más települések kaptak pénzt a kormánytól, ilyenek a fogyatékkal élők juttatásai, gondozóik bérezése, vagy a tanintézeteknek szükséges összegek.

Nincs az rendben, hogy egyik város kap tízmilliót a másik pedig semmit, véli a sepsiszentgyörgyi polgármester, aki szerint ebből a pénzosztásból világosan látszik, hogy a leköszönő Szociáldemokrata Kormány (PSD) úgy éli meg, hogy az RMDSZ megbuktatta. Hozzátette: a méltánytalan eljárást több fórumon is jelezte, így a kormányozni készülő Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) is és kérte, hogy utólag korrigálják a helyzetet. „Azért szorgalmazom minden alkalommal, hogy a pénzforrások maradjanak ott ahol megtermelik, mert nem alakult ki egy olyan politikai kultúra, amely meggátolná, hogy ennyire gátlástalanul hozzanak diszkriminatív döntéseket”, mondta Antal Árpád.