Hajszálon menekült meg az a borosnyói férfi, aki csütörtökre virradóra kutyák ugatására ébredt és a házból kilépve egyenesen szembetalálkozott a támadó medvével. Kanyó Antal a háromszéki Nagyborosnyó alpolgármestere a szemtanúk beszámolója alapján a Sláger Rádiónak elmondta: a hárombocsos anyamedve először éjjel két órakor támadt egy kisborosnyói esztenára. Ekkor a pásztoroknak sikerült elüldözniük.

Később, reggel hét óra fele a medve ismét megpróbálkozott, az egyik szembe jövő juhászt félreütötte az útjából, ő könnyebben sérült. Rosszabbul járt viszont az a férfi, aki kiment a házból, hogy megnézze mi az oka a kutyaugatásnak és kiabálásnak, és szembetalálkozott a medvével, amely szétmarcangolta a combját. 

Medve | Illusztráció

A sérülthöz azonnal mentőt hívtak az 112-es sürgősségi hívószámon, az áldozatot a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították. András Nagy Róbert kórházigazgató a Sláger Rádiónak elmondta: a sebészek beavatkozásának köszönhetően a férfi élete nincs veszélyben ám centiken múlt, hogy a medve nem az ütőerét harapta át. A férfit pár napig kórházban tartják, védőoltást kap, majd időközönként vissza kell járjon kezelésre, mert a medveharapásnál nagy a veszélye a felülfertőzésnek, magyarázta a kórházigazgató.

Nagyborosnyó alpolgármestere, Kanyó Antal szerint az elmúlt hetekben legalább harminc alkalommal jelentettek medve által okozott kárt a községhez tartozó Kisborosnyó és Aldoboly falvak területén, a medve főleg juhokra, tehenekre, tyúkra támadott és pusztított el de a termésben is kárt tett. Ezek az előzmények vezettek a csütörtöki emberi sérüléshez is. Kanyó Antal arra kéri a lakókat, hogy legyenek elővigyázatosak, hiszen a medve bármikor visszatérhet. Azt kéri, ha meglátják a medvét azonnal hívják az 112-es számot és riasszák a hatóságokat. A térséget egyébként állandó jelleggel figyeli a vadőr.