Sepsiszentgyörgy minden iskolája csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett autómentes programokhoz. A „Sétálj velünk iskolába!” akcióhoz több ezer diák, szülő és pedagógus csatlakozott, gyalog, kerékpárral, rollerrel vagy tömegközlekedést választották, tájékoztat a sepsiszentgyörgyi városháza.

Az iskolák bejáratánál végzett felmérés szerint a tanulók 60,7 százaléka gyalog, 4,3 százaléka kerékpárral, 3,9 százalék rollerrel vagy gördeszkával érkezett reggel az iskolába. A diákok 11,1 százaléka választotta a tömegközlekedést, a maradék 20 százalék pedig azon a napon is autóval jutott el az iskolába.

gyalog és rollerrel iskolába
Gyalog és rollerrel iskolába | Fotó: Sepsiszentgyörgyi Városháza

Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskolájának a Mihai Viteazul Főgimnázium bizonyult: a pedagógusok és a diákok közel 90 százaléka érkezett autó nélkül az iskolába. A Nicolae Colan Általános Iskolába érkezetek a legtöbben biciklivel, a Református Kollégiumba a legtöbben rollerrel vagy gördeszkával, míg gyalog a legtöbb tanuló a Gödri Ferenc Általános Iskola kapuján sétált be. A figyelemfelkeltő akció az volt, hogy tudatosítsa: az autós közlekedésnek több alternatívája is létezik.