Rendkívüli kihívást teljesítettek sikeresen a kézdivásárhelyi tűzoltók. A SMURD rohammentővel szolgálatban lévő három tűzoltó a mentőautóban vezette le sikeresen egy 19 éves lány szülését, számolt be Marius Tolvaj.

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy keddről szerdára virradó éjszaka a kézdivásárhelyi SMURD rohammentő szolgálatot Esztelnekre riasztották, ahol egy vajúdó fiatal lányt kellett volna felvegyenek és a céhes városi kórházba szállítsanak.

A Szőcs Olivér, Balogh Tihamér és Ráduly Lajos tűzoltókból álló rohammentő egység gyorsan a helyszínre érkezett, ám már nem sikerült elinduljanak az alig 15 kilométerre lévő kézdivásárhelyi kórház irányába. A szóvivő szerint amint a hordágyra fektették a 19 éves lányt, azonnal beindult a szülés és a három tűzoltó segítségével életet adott kislányának.

Amikor a tűzoltók megbizonyosodtak, hogy az anya és újszülött állapota is stabil, elindultak velük a kézdivásárhelyi kórházba, ahol átadták őket az orvosoknak. Mint kiderült a 19 éves lány már harmadik gyerekének adott életet, ezúttal viszont rendkívüli körülmények között zajlott a szülés. Marius Tolvaj szerint ez a beavatkozás a kézdivásárhelyi rohammentők számára is premier volt, 7 éves életmentő tevékenységük során még nem kellett szülést levezessenek.