Munkaadójuk packázása miatt 74 Kovászna városi asszony került kilátástalan helyzetbe. A TBW (Textile Blue Wash) nadrággyár alkalmazottai június 27-én a megszokott program szerint mentek munkába, ám a gyár kapuját lelakatolva találták és “belépni tilos” felirat fogadta őket. A közel egy hónapja munka és minden bevétel nélkül maradt a kovásznai nadrággyár 74 alkalmazottjának egyelőre reménye sincs arra, hogy a közeljövőben megnyugtatóan rendeződjön sorsuk.

Kelemen Tibor a Kovászna megyei Munkaerő-elhelyező ügynökség igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, értesüléseik szerint a gyárat működtető brassói cég felfüggesztett kényszerszabadságra küldte az alkalmazottait, erre az időszakra a törvény értelmében meg kellene kapják a fizetésük 75 százalékát, de még a májusi elmaradt teljes béreket sem fizette ki a vállalat.

Ördög Lajos a Kovászna megyei munkafelügyelőség vezetője a Sláger Rádiónak elmondta, a cég csődvédelmet kért átszervezésre, így a Brassóban kinevezett csődbiztos dönt már a különböző kifizetésekről. A bérek folyósítása prioritás, de elhúzódhat a folyamat, az sem kizárt, hogy az átszervezés után újra biztosítanak munkát az alkalmazottaknak, részletezte a főfelügyelő.

Közben a cég fegyelmi úton több munkaszerződést felbontott, ennek a jogosságát a brassói munkafelügyelők vizsgálják. Aggasztó az is, hogy jelenleg Kovászna városban és környékén egyszerre nehéz lenne 74 személynek új munkahelyet találni.