Minden eddiginél több új ló és lovas áll rajthoz a kilencedik Székely Vágtán, amelyre tizennyolc település lovasa nevezett be, a székelyföldi házi versenynek számító Góbé futamra pedig tíz település nevezett be lovast.

Az jövő hétvégén – június 28-29-én – derül ki, hogy idén az újoncok tarolnak, vagy megtartja bajnoki címét a tavaly bravúros teljesítményt nyújtó Tamás Csaba és Fiber nevű lova Farkaslaka számára. A visszavonulók között van a kétszeres Székely Vágta bajnok ló, a Timpex Amata, amelynek nyergében mindvégig Zsigmond János ült. A lemhényi zsoké nem mondott le a versenyzésről: új lóval próbál szerencsét.

Fotó: szekelyvagta.ro

Szintén új lovat, Palomát lovagolja a gyergyószentmiklósi László Pál, akinek ugyancsak hosszú a győzelmi lajstroma, volt már első a Székely Vágtában és a Góbé futamban is Dariusz nevű lovával. Ugron Attila idén Kézdivásárhelyt erősíti és szintén új lovat, Szultánt állítja pályára, Fazakas János Alpár Pillangó hátán galoppozik Kovászna számára.

Összeszokott ló-lovas párosként indul viszont Előpatak színeiben Bartha Ferenc és Pasadena és Farkaslaka színeiben Tamás Csaba és Fiber, valamint Gidófalva képviseletében Kövér Zsolt és Bizant 6C.

A Székely Vágta futam többi tizenegy versenyzője mind új a pályán, legtöbbjük pedig új lovat is lovagol. A Székely Vágta futamait jövő szombaton és vasárnap láthatják a maksai Óriás Pincetetőn. A lovas rendezvény részletes programját a www.szekelyvagta.ro oldalon olvashatják el.