A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat első alkalommal gyűjti be aranyát hazai pályán a Sepsi Arénában, ahol kedd este tapintható volt a feszültség, hiszen igencsak szorosra sikeredett a bajnokság mindent eldöntő fináléja a Szatmárnémeti VSK ellen. A házigazda zöld-fehér csapat elképesztő végjátékban, az utolsó két percben sikerült ledolgozzák hátrányukat a szatmárnémetivel szemben és óriásit fordítva 59-56 arányban győztek és védték meg bajnoki címüket.

Bajnok a Sepsi SIC | Fotó: Facebook

A női kosárlabda bajnokság ötből három győztes mérkőzésig tartó döntője kiegyenlített volt a Sepsi SIC és a Szatmárnémeti VSK között. Az első két összecsapáson, hazai pályán a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok győztek, de a hétvégi visszavágón a szatmárnémeti csapat is hozott két győztes meccset. A mindent eldöntő ötödik mérkőzést kedden este a Sepsi Arénában szervezték és a Sepsi-SIC-nek megadatott a lehetőség, hogy negyedik bajnoki címét hazai pályán, lelkes és hangos szurkolótábora előtt szerezze meg.

Bajnok a Sepsi SIC | Fotó: Kovács Zsófi

Az összecsapás első negyedében a Sepsi-SIC megszerezte ugyan a vezetést, de a szatmárnémeti kosaras lányok nem adták könnyen magukat, a második negyedre a vendégcsapatnak sikerült fordítania. Bár a döntő mérkőzés szünetében még csak egy ponttal vezetett a Szatmárnémeti VSK, a harmadik negyedben növelni tudták előnyüket és zsinórban 11 pontot gyűjtöttek. A Sepsi-SIC a negyedik negyedben kapott ismét lendületet és kezdett felzárkózni. A mérkőzés vége előtt két perccel a szatmárnémeti kosaras lányok még hat ponttal vezettek. Ekkor sikerült a címvédő házigazdáknak lendületet venni és sorozatban kilenc pontot dobtak. Így alakult ki a végeredmény: Sepsi-SIC 59-56 Szatmárnémeti VSK.

Bajnok a Sepsi SIC | Fotó: Kovács Zsófi

A Sepsi-SIC győzelméhez kétségtelenül hozzájárult, hogy a Sepsi Aréna lelátóin összegyűlt többezres szurkolói tábor végig hangosan biztatta kedvenceit, és az összecsapás végét jelző fütty után örömünnepen tört ki úgy a csapat mint a szurkolótábor.

Hajrá Sepsi-SIC! Hajrá Szentgyörgy! Hajrá Székelyföld!