„Minden az utolsó csatában dől el, és mi szeretnénk megnyerni a háborút” mutatott rá a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat edzője Zoran Mikes, a bajnoki döntő utolsó összecsapását megelőző sajtótájékoztatón. A zöld-fehér csapat edzője kifejtette: bízik a csapatban és szeretné, ha kedd este hazai pályán a Sepsi Arénában, nagyszámú szurkoló előtt sikerül a Sepsi-SIC negyedik bajnoki címét is megszerezni.

Kosáröröm Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Kovács Zsolt
Hozzátette: nagyon hosszú, 9 hónapos volt az idei női kosárlabda bajnokság és bár az eddigi eredmények ismeretében sokan arra számítottak, hogy könnyű lesz megnyerni a bajnoki címet, ez mégsem olyan egyszerű. „Realistának kell lenni, nem szerettük volna, hogy az utolsó meccsen dőljön el a bajnoki cím sorsa, de több esélyünk van mint a szatmáriaknak”, véli Zoran Mikes. Véleménye szerint a sepsiszentgyörgyi kosárlabdázó lányok nem hivatkozhatnak fáradságra, a csapat fel van készülve az utolsó, mindent eldöntő összecsapásra a Szatmárnémeti VSK ellen.

Rusz István a Sepsi-SIC menedzsere hozzátette: jobban szerették volna ha nem az ötödik összecsapáson dől el a bajnoki cím, de szebb lesz hazai pályán, sok szurkoló előtt nyerni.
„Elnézést kérek azoktól a sepsiszentgyörgyi szurkolóktól, akik hétvégén hosszú utat tettek meg Szatmárra, de nem adatott meg nekik, hogy ott lássák nyerni a csapatot”, mondta Rusz István. Emlékeztetett, hogy a Sepsi-SIC az eddigi három bajnoki fináléjának egyikét sem hazai pályán nyerte, most viszont van esély arra, hogy a Sepsi Arénában, szurkolóik előtt nyerjenek. A zöld-fehérek menedzsere szerint erre a kosaras lányok felkészültek és a jó eredményhez még szükség van arra, hogy a háromszéki szurkolók nagy számban töltsék meg a Sepsi Arénát.

Sepsi SIC

Újságírói kérdésre, hogy miként vélekedik arról, hogy a sajtóértesülések szerint távozik a csapattól Angelica Slamova, a Sepsi-SIC vezetőedzője, Zoran Mikes kifejtette: nem kívánnak ezzel foglalkozni, hiszen a világban mindenhol teljesen természetes, hogy a játékosok csapatot váltanak. „Ezek profi játékosok és biztos vagyok benne, hogy mindent beleadnak a döntő mérkőzésbe”.

Mint ismert a romániai női kosárlabda Nemzeti Ligában az ötödik mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa, miután a címvédő Sepsi-SIC korábban két hazai győzelem után, elbukta a három nyertes mérkőzésig tartó döntő két szatmárnémeti összecsapását. A finálé mindent eldöntő ötödik összecsapását kedden 19 órától a Sepsi Arénában rendezik meg.