A Sepsi OSK vezetése május 2-án, csütörtökön megerősítette, amit a hazai sportsajtó néhány napja kilátásba helyezett, hogy távozik Eugen Neagoe vezetőedző és helyét ideiglenesen Marin Barbu veszi át, így biztosítva az idei bajnokságból hátralévő időszakra a folytonosságot.

A Sepsi OSK vezetősége arról tájékoztatott, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Eugen Neagoe vezetőedzővel és a szakmai stáb több tagjával. Ennek értelmében távozik a klubtól Sebastian Moga másodedző, Marius Dima erőnléti edző és Florentin Rădulescu kapusedző is. „A szakmai stáb távozó tagjainak köszönjük az eddigi munkát, pályafutásukhoz további sok sikert kívánunk!”, írja közleményében a Sepsi OSK sajtóirodája. Hozzáteszik, hogy a csapatot a továbbiakban, ideiglenesen Marin Barbu vezetőedző irányítja, Kulcsár László edző segítségével, így a szakmai munka folytonosságát semmi nem akadályozza.

Távozik Eugen Neagoe edző | Fotó: Dávid Attila
A Liga 1 felsőházi rájátszásában érdekelt sepsiszentgyörgyi focicsapat a play off eddigi hét fordulójában mindössze egy pontot szerzett, ez vezethetett a szakításhoz. A gsp.ro sportoldal azonban azt is hozzáteszi, hogy a közelmúltban az egyesület ügyvezető igazgatói tisztségébe kinevezett Hadnagy Attila nincs jó viszonyban a trénerrel, olyannyira, hogy a játékos-pályafutását klubvezetői tisztségre cserélő labdarúgó veteránt a közelmúltban Neagoe az öltözőből is száműzte.

Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója, majd Diószegi László klubtulajdonos a hazai sportsajtónak elismerte szerdán, hogy szakítani készülnek Eugen Neagoe-vel, akinek érdemeit méltatva kiemelték, hogy „egy erős játékoskerettel sokkal többre képes”. Eugen Neagoét szóba hozták az éremesélyes Craiovai Univeristateával, vagyis elképzelhető, hogy a craiovai illetőségű szakember a kék-fehérek irányítását veszi át.

Marin “Magiun” Barbu a Sepsi OSK ideiglenes edzője | Fotó: Libertatea

A második első ligás szezonjában a rájátszásba (az első hat helyezett közé) bravúrosan bejutó Sepsi OSK vezetőedzői tisztségét – ideiglenesen – Marin „Magiun” Barbu veszi át. A Sepsiszentgyörgyön élő Marin Barbu játékosként többek között a Steaua, a Brassó és a sepsiszentgyörgyi FC Olt csapataiban focizott 1994-ig, majd edzőként 1995-től mostanáig számos hazai csapatnál is megfordult. A Sepsi OSK-nál a 17 éven aluli korosztályos csapat edzője volt, de rendelkezik úgynevezett pro licencel, amely szükséges az első ligás felnőtt csapat irányításához.

A bajnokságból még három forduló van hátra, a Sepsi OSK legközelebb, május 4-én, szombaton a konstancai Viitorul vendége lesz.