A Szent György Napok nyitónapján, április 24-én, szerdán kiderülhet, hogy a várost napok óta lázban tartó sárkány beváltja-e fenyegetését, hogy felégeti Sepsiszentgyörgyöt, ha nem ajánlanak fel számára egy szüzet.

Erdély András a városnapok szóvivője szerint van esély arra, hogy a sárkány nem pusztítja el a települést és zavartalanul lezajlik a városünnep, ugyanis a sárkány által múlt héten adott ultimátumot követően több lány is jelentkezett, akik közül kiválasztották azt az egy hajadont, aki a sárkány zsákmánya lesz.

A kis vitéz ellenál a sárkánynak | Fotó: Szent György Napok Facebook oldala

A sárkány április 24-én, szerdán, 17 órakor indul a Mikes Kelemen líceumtól a főtérre, ahol 17 óra 30 percig kell megkapnia a város által felajánlott hajadont. Erdély András szerint az áldozatkész leányzó felkészítését és búcsúztatását szerdán 17 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban, ahová várnak szeretettel minden asszonyt, leányt és leánykát, akik részt szeretnének venni az eseményen.

Ugyanakkor bíznak abban, hogy időközben kerül vitéz is, aki végül megvédi a várost, hiszen emlékeztetnek, hogy hajdanán Szent György lovag magát a sárkányt is legyőzte. A városnapok szervezői arra kéri a lakosságot, hogy szerdán 17 órára menjenek ki minél többen a Főtérre és vegyenek méltó búcsút a lánytól, aki hajlandó feláldozni magát a városért.