Köztéri kerékpár javító berendezést adott át Sepsiszentgyörgyön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A főtér egyik sarkában, a Bertis üzlet mellett helyezték el azt az utcai kerékpárjavító és pumpa berendezést, amelyre a „Tekerj egy jó célért” nevű, közösségépítő adománygyűjtés során gyűjtöttek, számolt be Bereczki Kinga.

A közösségi alapítvány ügyvezetője emlékeztetett, hogy a tavalyi kerékpáros adománygyűjtés alkalmával 6000 lejt gyűjtöttek, de mivel a professzionális kerékpárjavító és pumpa felszerelés 7100 lejbe került, az alapítvány felpótolta a szükséges összeget.

Köztéri kerékpár javító berendezés a főtér sarkán | Fotó: Kovács Zsolt

Hasonló köztéri kerékpárjavító berendezést adtak már át korábban Kézdivásárhelyen is. Ezek a berendezések lehetőséget adnak a kerékpárosoknak, hogy ha elromlott valami a járműveiken, helyben megjavítsák, hiszen a szükséges szerszámok mind rendelkezésükre állnak, illetve fel is fújhatják a biciklijük leereszkedett kerekeit.

Bereczki Kinga rámutatott, hogy ez a kerékpárjavító és pumpa berendezés a Háromszéki Közösségi Alapítvány nyolcadik, összesen 90.000 lej értékű, sepsiszentgyörgyi köztéri beruházása, ami mind közösségi hozzájárulással – a helyi üzletekben való vásárlássokkal a közösségi kártyák használata által összegyűlt összegekből – valósultak meg.

Az elmúlt években kerékpártartókat helyeztek el helyi üzletek és iskolák mellé, lakónegyedi játszótereken ping-pong asztalokat helyeztek el, létrehozták a Szemerja negyedi „Dani Kinga” mozgásparkot, a Nicolae Iorga úti régi sportpálya helyén egy kültéri mozgásparkot és egy kutyafuttatót létesítettek, köztéri kosárlabda palánkokat vásároltak.