A tavaly sikeres programokat lebonyolító civil szervezeteket díjazta a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK). Idén első ízben az önzetlenséget és az elkötelezettséget is méltányolták az Év önkéntese címmel. Berecki Kinga a mintegy 200 civil szervezetet tömörítő ernyőszervezet, a CIVEK elnöke arról tájékoztat, hogy az Év civil szervezete díjat megosztva három egyesület kapta meg.

Díjazták a Zöld Nap Egyesületet | Fotó: civek.ro

A sepsiszentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesület, amely tavaly nemzetközi gombászkonferenciát szervezett Háromszéken, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, a 24 órás futás mozgásnépszerűsítő programjáért, valamint azért, hogy Felső-Háromszéken az egészséges életmódra nevelésben jár élen, a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete pedig a sokgyermekes családok megsegítése és összefogása érdekében végzett, egész Székelyföldre kiterjedő tevékenységéért.

Díjazták a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületét | Fotó: civek.ro

Az Év önkéntese díjat a kovásznai Deák Judit kapta az embertársaiért, a fogyatékkal élőkért végzett önzetlen szolgálatáért. Deák Judit a jelölés után elhunyt, a díjat a lánya vette át. A díjak oklevélből, ingyen nyomtatásra feljogosító utalványból, és pénzjutalomból állnak. Berecki Kinga szerint, Háromszéken több mint 1200 civil szervezet mintegy 3000 önkéntese tevékenykedik, ez országos szinten is kiemelkedő.