Öt színpaddal, hagyományos kézműves vásárral, lacikonyhákkal, gazdag street food és kézműves sör kínálattal készülnek az idei Szent György Napokra, jelentették be szerdai sajtótájékoztatón a szervezők. Czimbalmos-Kozma Csaba sepsiszentgyörgyi városmenedzser a május 3 és 5-e között zajló, 28. Szent György Napok rendezési terve az elmúlt évek mintáját követi, de lesznek változások is.

A városmenedzser szerint a Szent György napi főszínpad továbbra is a város főterén kap helyet, a tavaly bevezetett „közösségi színpadot” idén is a Művészeti Líceum udvarán rendezik be, de a résztvevők visszajelzései alapján a téren néhány padot is elhelyeznek, illetve közelbe lacikonyhákat is elhelyeznek. Az „ifjúsági színpad” a városháza udvaráról a múzeum melletti „romudvarba” költözik, a Székely Nemzeti Múzeum udvarán kap helyet a már hagyományos „kultúrkerti színpad”. Idén pedig visszavezetik a tavaly felszámolt Szent György téri színpadot, ahol utcazenészeknek és alternatív zenekaroknak biztosítanak fellépési lehetőséget, a téren pedig berendeznek egy gazdag street food és kézműves sör vásárt.

Kézműves vásár | Fotó: Dobre Lehel

A hagyományos kézműves vásár idén is a Kós Károly és a Gróf Mikó Imre utcákban kap helyt, a lacikonyhák helyei sem változnak az elmúlt évekhez képest. Újdonság még, hogy idén először szerveznek majálist is a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Sugásfürdőn, mondta a városmenedzser, aki szerint május 1-én, az üdülőtelepen különböző kulturális és szórakoztató programokra is sor kerül.

Erdély András, Bodor Lóránd, Czimbalmos Csaba és Varga Mihály | Fotó: Kovács Zsolt

Czimbalmos-Kozma Csaba szerint újdonság még, hogy a Bodok szálloda parkolójában nem adnak helyt a vidámparknak, hiszen ezt a Sepsi Aréna parkolójába költöztetik. A város Csíkszeredai határában lévő sportlétesítmény vezetője, Bodor Lóránd hozzátette: a vidámpark mellett lesznek lacikonyhák is, illetve szerveznek egy oldtimer autó kiállítást, ahol 100-120 régi járművet sorakoztatnak fel. A városnapok ideje alatt a Sepsi Aréna irányába félóránként indulnak autóbuszok, mutatott rá Bodor Lóránd.