A Székely Nemzeti Múzeum miliőjének megfelelő programmal várja látogatóit a Kultúrkert – mondta Varga Mihály. A múzeumigazgató rámutatott, hogy 13. alkalommal nyitják meg a múzeumkertet a városnapok résztvevői előtt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az odalátogatókat kíváncsivá tegyék a múzeum kínálata iránt is. A koncertek szüneteiben ingyenes tárlatvezetéseket szerveznek, mondta Varga Mihály. Hozzátette: sikerült elérjék céljukat, hiszen míg korábban a Szent György Napok ideje alatt naponta 5-6 látogatója volt a Székely Nemzeti Múzeumnak, amióta működik a „Kultúrkert” program, naponta 200-250-en nézik meg a múzeum kiállításait is.

Erdély András, Bodor Lóránd, Czimbalmos Csaba és Varga Mihály | Fotó: Kovács Zsolt

A „Kultúrkerben” május 3-án, pénteken a Codex együttes reneszánsz zenei koncertje nyitja a programsorozatot, majd három jazz koncert következik: a kolozsvári Rubié Trió, a budapesti Tóth Sándor Quartet és a sepsiszentgyörgyi Free Connection muzsikál. Május 4-én, szombaton, a blues és a világzene mellett már a népzene és néptánc is megjelenik a színpadon, így fellép szegedi Rambling Blues Trio, a budapesti Patak Zenekar világzenét játszik, amit a Százlábúak és Százlábacskák néptánc előadása követ, majd a budapesti Dűvő Zenekar népzenei koncertje és a szegedi Blues B. R. Others koncertje zárja az estet.

Gyerektáncház a Kultúrkertben | Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Május, 5-én, vasárnap István Ildikó és barátai gyermek táncházzal örvendeztetik meg a kicsiket és nem csak, majd a sepsiszentgyörgyi Borvilági együttes megzenésített, boros témájú verseket ad elő, majd a szintén helyi Jazzpar trió koncertezik. Vasárnap este fellép a marosvásárhelyi Maros Táncegyüttes, míg az idei Szent György Napok kultúrkerti zárókoncertjét a budapesti jazz együttes, a Vintage Dolls adja. A Kultúrkertben kap helyet idén is a borudvar.