Szerda reggel a Készenléti Felügyelőség (ISU) ébresztette a sepsiszentgyörgyieket, mivel 6 óra után a RO Alert gyorsriasztási rendszeren keresztül figyelmeztető üzenetet küldtek a telefonokra, miszerint medvét láttak az Oltmező utcában. Arra szólították fel a lakosságot, hogy biztonsági okokból kerüljék a térséget.

Medveriasztás a RO Alert rendszeren

Marius Tolvaj a Készenléti Felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy szerda hajnalban 3.16 órakor az 112-es hívószámon kaptak riasztást arról, hogy egy medve sétál Sepsiszentgyörgy egyik forgalmas utcájában, a városi strand környékén. Azonnal riasztották az összes érintett hatóságot, csendőröket, tűzoltókat, a környezetvédelmi őrséget és a vadász-halász egyesületet, hogy készítsenek elő altató lövedéket, hogy ha szükséges el tudják kábítani a medvét. A csendőrség egy osztaga érkezett elsőként a helyszínre és az autójukat látva a medve visszavonult a természetes élőhelyére, számolt be Marius Tolvaj.

A háromszéki Készenléti Felügyelőség szóvivője szerint a fennálló veszély miatt figyelmeztető üzenetet küldtek a sepsiszentgyörgyieknek, hogy kerüljék a térséget, illetve a csendőrség is az Oltmező utcában járőrözött, a helyszínre rendelték a SMURD rohammentő szolgálat egy autóját, hogy emberi sérülés esetén orvosi ellátást tudjanak biztosítani.