Iskolatejjel és kiflivel dobálta a sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotája előtt elhaladó autókat néhány diák. A március 15-én, pénteken délután történt esetet a Kőrösi Csoma Sándor utcában járó autós rögzítette menetkamerájával, majd a felvételt megosztotta a közösségi oldalon. A „repülő tej és kifli program” címmel megosztott videofelvételen az látszik, hogy a Tanulók Palotájának és a Református elemi iskolának otthont adó Kőrösi Csoma Sándor utcai ingatlan kerítése mögül az útra dobálják az iskolai tízórait.

A felvétel közösségi hálón való megjelenését követően a két tanintézmény belső ellenőrzést rendelt el, megvizsgálták a térfigyelő kamerák felvételeit. Mint kiderült a református iskola diákjai az esemény időpontjában nem tartózkodtak az iskolában, hiszen a nemzeti ünnep alkalmából szervezett koszorúzásokon vettek részt.

Kerekes Jenő a Tanulók Palotájának igazgatója szerint a térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani a tetteseket, akik minden pénteken járnak csoportos foglalkozásra. Mivel a Tanulók Palotája nem oszt iskolai tízórait, az útra kidobált élelmet vélhetően az iskolájukból vitték magukkal. Kerekes Jenő szerint felveszik a kapcsolatot a gyerekek iskolájával és szóba állnak a tettesekkel is.

Az igazgató rámutatott a Tanulók Palotája nem tud semmilyen fegyelmi intézkedést hozni ellenük, viszont elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy nem volt helyénvaló a viselkedésük és szomorúnak tartják ezt a magatartást, hogy eldobálták az élelmet, illetve viselkedésükkel rontották az intézmény jó hírét. Értesülésünk szerint az iskolatejet és kiflit az úttestre dobáló tanulók a Mihai Viteazul Kollégium diákjai voltak.