Tömeges elbocsátásra kerül sor a Rouleau Guichard fehérneműgyártó vállalatnál, amely bezárja a sepsiszentgyörgyi munkapontját, így 110 alkalmazott veszíti el a munkahelyét, számolt be sajtótájékoztatón Kelemen Tibor. A Kovászna megyei Munkaerő ügynökség (AJOFM) igazgatója szerint a cég vezetősége arra hivatkozik, hogy nem sikerült erre az évre elég megrendelést szerezni, ezért már nem fenntartható a sepsiszentgyörgyi munkapont.

Az igazgató szerint, a gyár vezetői nem tartják be az elbocsátás törvényes procedúráját. Február 15-én közölték, hogy húsz napon belül elbocsátják az alkalmazottakat. Törvény szerint tömeges elbocsátás esetén előzetesen egyeztetni kell a szakszervezettel. Ez nem történt meg és a munkaerő ügynökséget sem értesítették időben. “Az elő nem készített bejelentés hatására az ott dolgozó hölgyek közül többen rosszul lettek”- részletezte Kelemen Tibor.

Hozzátette: bár folyamatosan vannak álláshirdetések, de ha egyszerre több mint száz munkavállaló kikerül a munkaerő-piacra, időbe telik, amíg rendeződik a helyzetük. A vállalat egyébként hét évvel ezelőtt hozta létre sepsiszentgyörgyi munkapontját, az évek során az alkalmazottak több ízben jelentették a munkafelügyelőségnél, hogy túlórára kötelezik őket, a plusz órákat nem mindig fizetik, és a munkakörülményekre is panaszkodtak.