Sepsiszentgyörgy önkormányzata is csatlakozott a 10 év kihívás (#10yearschallenge) nemzetközi mozgalomhoz, amelynek lényege, hogy egy tíz évvel ezelőtti és egy aktuális fotót kell közzé tenni.

Antal Árpád polgármester elmondta, a teljesség igénye nélkül készítettek fotósorozatot arról, hogy az elmúlt tíz évben mi változott a városban. „Ha valami elkészül, azt már természetesnek tartjuk, inkább azzal foglalkozunk, ami nincs meg. A város átalakítását nem lehet befejezni, ez egy folyamat, ami állandó odafigyelést igényel”- mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat Facebook oldalán több fényképen mutatják be a tíz év alatt történt változást. Felújították a vasútállomás, a jelenlegi tükörpalota, a bölcsőde, a Böer-palota, az egykori vérközpont épületét, az állomási hidat, az Erzsébet parkot, a strandot, a mozi és a színház épületét, a szociális konyhát, az idősek otthonát, a Szabadság-szobrot.

Átalakították a Kálvin-teret, kialakították az 56-os emlékparkot, a Turul- teret. Felszámolták a városi szemétlerakót, a város nagy részében eltüntették a kábel-rengeteget, korszerűsítették a közvilágítást, utcákat, parkolókat, sorolta Antal Árpád. Kiemelte, hogy „hab volt a tortán”, amikor decemberben átvehették az államtól a sportbázist.