A két legnagyobb nemzetközi futball szövetségnél a FIFA-nál és az UEFA-nál tett panaszt a bukaresti Dinamó szurkolók ismétlődő magyarellenes megnyilvánulásai miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.

Benkő Erika a jogvédő szolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy a Dinamó szurkolók legutóbbi, sepsiszentgyörgyi, magyar közösséget gyalázó megnyilvánulásai miatt hivatalos levélben fordultak a Román Labdarúgó Szövetség és a Hivatásos Labdarúgó Liga vezetőihez, továbbá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA).

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat felidézte, hogy szombaton, a sepsiszentgyörgyi stadionban játszotta hazai mérkőzését a Sepsi OSK a Dinamo ellen. A fővárosi csapat szurkolói pedig a magyar közösséget gyalázó “Kifele a magyarokkal az országból” szlogent hangoztatták és egy kifeszített molinón azzal a felirattal sértegették a helyieket miszerint: “Csak Románia, csak Dinamo Bukarest, autonómia nélkül a román területeken”.

Egy korábbi látogatásukkor kerítést szaggattak a dinamó szurkolók | Fotók: Dávid Attila

A magyarellenes megnyilvánulást tovább fokozták, amikor egy Dinamo-szurkoló beugrott az ellen táborba, és letépett egy hazai szurkolók által kifüggesztett Sepsi OSK zászlót. Ekkor lépett közre a csendőrség. A Román Labdarúgó Szövetség egyébként ezek miatt, szerdán 5000 lejre büntette meg a Dinamó fociklubot.

Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője szerint, mivel a bukaresti futballcsapat számos alkalommal elvetette a sulykot a magyarellenes megnyilvánulásaival, ezért ezúttal a két legnagyobb futball szövetségnél tesznek panaszt és kérik, hogy a lehető legsúlyosabb szankciókkal sújtsák a fővárosi csapatot.