Rekordot döntött a sízők száma Sugásfürdőn: januárban 9500 jegyet adtak el, tájékoztatta híradónkat a Sepsi ReKreatív. A sugásfürdői sípályákat és a sepsiszentgyörgyi korcsolyapályákat üzemeltető önkormányzati cég szerint januárban rekordot döntött a sugásfürdői sípályákat igénybe vévők száma. A Sepsiszentgyörgy melletti üdülőtelep két sípályáján összesen 9500 jegyet adtak el.

A múlt szezonhoz képest rekord számú a növekedés, ugyanis tavaly januárban és februárban összesen adtak el ennyi jegyet. Ezen a télen Sugásfürdőn összesen 17.200 jegyet vásároltak a sífelvonókra. Az időjárás felmelegedése miatt jelenleg csak a kis sípálya nyitott, ezen az időjárás függvényében február végéig lehet még sízni.

Korcsolyapálya Sepsiszentgyörgy főterén | Fotó: Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat

Hozzáteszik, hogy idén télen a sepsiszentgyörgyi korcsolyázók egy része átvándorolt a főtéri jégpályáról a Sepsi Aréna szomszédságában lévő sátorfedeles műjégpályára. A két korcsolyapályán összesen eladott jegyek száma hasonló a tavalyi szezonban eladottakhoz, viszont az arányok változtak. Tavalyhoz képest a Sepsi Aréna szomszédságában lévő sátorfedeles műjégpályát idén többen látogatták.

A főtéri korcsolyapályán az elmúlt két hónapban 2200 felnőtt és 5700 gyermek jegy kelt el, az aréna melletti fedett műjégpályán pedig 3550 felnőtt és 3600 gyermek jegyet váltottak. Az időjárás függvényében a főtéri pályán március elejéig lehet korcsolyázni, a Sepsi Aréna melletti fedett korcsolyapálya pedig április végéig nyitva tart.